Rusya Ağır Kayıplar Vermeye Başladı

Suriye savaşında ilk kez IŞİD ve tüm muhalifler aynı düşmana karşı eş zamanlı saldırılar düzenliyor. Rusya ağır kayıplar vermeye başladı.

Rusya Ağır Kayıplar Vermeye Başladı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bir süre önce büyük bir hava gücüyle tüm Suriye muhaliflerine saldırı başlatan Rusya bu kapsamda Türkmenlerin de aralarında olduğu yüzbinlerce kişilik bölgelere saldırı düzenledi. Konuyu değerlendiren bir çok muhalif örgüt dördüncü günden itibaren Ruslara saldırmaya başladı.

El Kaide'nin Suriye kolu El Nusra'nın Lazkiye'de bir Rus birliğini roketlerle vurduğu haberleri henüz duyulmuşken Ahrar'uş Şam isimli en büyük muhalif örgütlerden biri de Rus üssünü vurdu. Videolarla kayıt altına alınarak uluslararası medya kuruluşlarında yayımlanan görüntülerde çok sayıda Rus askerinin öldüğü ve çeşitli mühimmatın yok edildiği görülüyor.

Muhalifler Artık IŞİD ile Savaşmıyor

Öte yandan bir süre IŞİD ile savaşa yoğunlaşan Fetih Ordusu, Sultan Murad Tugayları gibi örgütlerin de IŞİD ile savaşı bırakarak Rus üslerine karşı savaşa başlayacağı bildiriliyor. IŞİD ise Şam çevresindeki kuşatmasını arttırıyor.  Bir çok bölgesinde hakimiyeti ele geçirdiği Şam bölgesinde ağır hava saldırısına rağmen IŞİD'in ilerleyişi sürüyor.

Suriye savaşında gelinen son noktada ilk kez IŞİD ve muhalif örgütler arasındaki savaş durmuş görünüyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.