Polonya Devlet Başkanı'ndan savaşa hazırlıklı olun açıklaması

Polonya Devlet Başkanı Andrey Duda katıldığı bir televizyon kanalında açıklamalarıyla şaşırttı. Duda televizyon programında, tüm vatandaşlarımız savaşa hazır olmalı açıklamasını yaptı.

Polonya Devlet Başkanı'ndan savaşa hazırlıklı olun açıklaması
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Polonya Devlet Başkanı Andrey Duda katıldığı bir televizyon kanalında, tüm vatandaşlarımız savaşa hazır olmalı ifadesini kullandı.

Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Polonya Devlet Başkanı, 'Eğer modern Ukrayna, SSCB'nin eylemlerini kınıyorsa, o zaman 1939'a kadar Polonya'ya ait olan toprakları da gönüllü olarak geri vermeli' dedi.

Duda, Ternopil, Ivano-Frankivsk, Lviv, Rivne ve Volin'i geri alabilmek halktan yardım istedi. Bu toprakları geri almak için çalışma başlattıklarını söyleyen Duda, 'Her vatandaşımız, üzerinde çok sayıda Polonyalının yaşadığı ve savunmamıza ihtiyaç duyan topraklarımızı geri almak için savaşmaya hazırlıklı olmalı' açıklamasını yaptı.

 

Ukrayna sınırlarında bulunan bu topraklar, Kiev ile Varşova arasında anlaşmazlık yaratıyor. Polonya'da bulunan bir sivil toplum hareketi şuan Ukrayna topraklarında olan bölgelerin geri iadesi için hukuk mücadelesini devam ettiriyor. 

 2. Dünya Savaşı öncesinde Polesya, Galiçya ve Volini ismini alan bu topraklar, 1939'a kadar Polonya'ya aitti. Polonya Başkanı'nın bu açıklamalarına programın sunucusuda destek vererek, Ukrayna yönetimi hem Soyvetler Birliği yüzünden acılar çektiğini ifade ediyorlar hem de Sovyet işgali ile kazandıkları toprakları geri vermiyorlar açıklamasını yaptı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.