Papaza Kızıp Müslüman Olacaklar

Köylerindeki kilisenin tamir edilmemesi Sırp köylüleri kızdırdı. "İslam'a geçeriz!"

Papaza Kızıp Müslüman Olacaklar
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a bağlı Şopçi köyünde yaşayan köylüler papaza kızıp İslam'a geçme kararı aldı. Sırp Patriği'ne gönderdikleri bir mektupla kiliselerinin tamir edilmesini, aksi takdirde toplu halde İslam'a geçeceklerini söyleyen köylüler başka bir dine mensup oldukları takdirde haklarının daha iyi olacağını iddia etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre ırtınada zarar gören kilisenin tamirine izin verilmemesi nedeniyle köylülerin ibadetlerini yerine getiremediği belirtildi. Köylüler adına mektıp yazan Lazareviç, köye gelen ekiplerin çan kulesini yıkmaya çalıştıklarını fakat başaramadıklarını anlattı. Bu kapsamda tüm köylülerle anlaştıklarını ve istekleri yerine getirilmezse pozitif ayrımcılık kanunlarına dayanarak islam'a geçeceklerini söyleyen Lazareviç, bu durumda daha iyi şartlarda olacaklarını söyledi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.