Obama Rusya'ya Yüklendi

ABD Başkanı Barack Obama Rusya'nın saldırılarının IŞİD'i güçlendirdiğini söyledi.

Obama Rusya'ya Yüklendi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Rusya tarafından başlatılan hava saldırılarının dördüncü gününde ABD Başkanı Barack Obama Rusya'ya sert ifadelerle yüklendi. Eğitim Bakanı'nın istifası nedeniyle yaptığı basın toplantısında Obama gelen soruları cevaplandırdı. Rusya'nın Suriye saldırısı hakkında gelen bir soruyu yanıtlayan Obama, Rusya'nın bölgedeki ılımlı muhaliflere saldırmasını eleştirdi.

Rusya'nın saldırılarının ılımlı muhalifleri IŞİD ile işbirliği yapmaya zorladığını söyleyen Obama, bu durumun işleri daha karmaşık hale getirdiğini ifade etti. Rusya'nın Esad'ı desteklemek için askeri çözüm yöntemi kullanmasının onu bir bataklığa iteceğini söyleyen Obama siyasi çözüm arayışlarında ısrar edilmesi gerektiğini ifade etti.

Suriye konusunda herkesle görüşeceklerini ifade eden Obama "Esad'ın davranışların bıkan herkesi vuran" Rusya ile yaptıkları konusunda görüşmeyeceklerini söyledi.

Obama Rusya'nın Esad'a destek vermesini bir zayıflık olarak nitelendirdi. Bu iddiasını Esad'a yaptıkları silah ve para yardımının yetmemesi teziyle destekleyen Obama, Rusya'nın bu yüzden Suriye'ye kendisinin girdiğini söyledi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.