Netanyahu'dan tarihi zırvalar

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Hitler'in yahudileri öldürmesine Filistin Müftüsü'nün neden olduğunu söyledi.

Netanyahu'dan tarihi zırvalar
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 37. Dünya Siyonist Kongresi'nde tarihsel konularda konuştu. Hitler'in yahudi katliamını düşünmediğini, yahudileri yalnızca sürgün etmek istediğini söyleyen Netanyahu, dönemin Filistin Müftüsü Hacı Emin Hüseyni'nin yahudilerin yakılmasını sağladığını söyledi.

Netanyahu'nun iddia ettiğine göre Hitler'in yahudileri sürgün etme kararını duyan dönemin Filistin Müftüsü Hacı Emin Hüseyni Almanya'ya giderek Hitler'le görüştü. Hüseyni Hitler'e yahudileri sürgün etmesi halinde hepsinin Filistin'e geleceğini söyleyerek onları yakmasını tavsiye etti.

Konuyla ilgili sosyal medyada pek çok yahudi Netanyahu'yla dalga geçen mesajlar paylaşırken tarihçilerin tamamı da iddiaları saçma olarak niteledi. Hitler konusundaki gerçekler ise bu Alman diktatörünün sistematik bir katil olduğunu gösterir nitelikte. Hitler aralarında engellilerin de bulunduğu bir çok kesimin yaşam haklarını olmadığını ve "üstün ırk" Almanlar'ın iktidarını savunan bir psikopat olarak nitelendiriliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.