Muhalifler ve Suriyeli Peşmergeler PYD'ye Katılacak

ABD'nin planı doğrultusunda 5 bin Suriyeli Barzani peşmergesi ve 5 bine yakın Suriyeli muhalif PYD kontrolünde savaşacak.

Muhalifler ve Suriyeli Peşmergeler PYD'ye Katılacak
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

ABD'nin Suriye'ye yönelik yeni planı ortaya çıkmaya başladı. Bölgede bir kara ordusu kurma çalışmalarında eğit donat programının fiyasko ile sonuçlanmasının ardından PYD'yi güçlendirme kararı alan ABD, bu kapsamda çeşitli çalışmalar başlattı. Gelen bilgilere göre PYD'ye Barzani ve Suriyeli muhaliflerden destek gidecek.

IŞİD ile savaş gerekçesi ile PYD'yi silahlandırarak güçlenmesini sağlayan Batı, çeşitli hamlelerle bu gücü Suriye Ordusu haline getirmeye çalışıyor. Öncelikle Barzani ile anlaşan Salih müslim, Irak'ta eğitimlerini tamamlayan 5 bin Suriyeli peşmergenin Suriye'ye dönüp PYD'ye katılmasını garantiledi. Öte yandan ABD'den gelen istek doğrultusunda bölgedeki çeşitli sünni ve şii Arapların oluşturduğu muhalif birlikler de PYD'ye katılacak.

Hazırlanan planın ne derece başarılı olacağı tartışılırken plan doğrultusunda PYD içinde Türkiye'nin de etkin olması sağlanacağı belirtiliyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.