Kunduz'da 150 Taliban Militanı Öldürüldü İddiası

ABD'li kaynaklar Kunduz'un yeniden işgali sırasında 150 Taliban militanını öldürdüklerini iddia ediyor.

Kunduz'da 150 Taliban Militanı Öldürüldü İddiası
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bir süre önce ABD güçlerinden yeniden alınan Afganistan'ın Kunduz eyaletinde Taliban militanları kontrolü tamamen ele geçirmişti. Buna karşı operasyon düzenleyen Afgan ve ABD'li güçler kentin kontrolünü tamamen ele geçirdiklerini duyurdu.

Çok sayıda zırhlı araç, ağır silah ve uçaklarla gerçekleşen Kunduz saldırısında 150 Taliban üyesinin öldürüldüğünü iddia eden ABD'li kaynaklar bölgenin yeniden ABD işgali altına girdiğini duyurdu.

Afganistan'ın Bağlan eyaletinin bazı ilçelerinde kontrolü ele geçiren Taliban militanlarına karşı operasyonların devam ettiği bildiriliyor. Bölgede çok sayıdaki yerleşim yerini kontrol altına alan Taliban, Afganistan'ın Pakistan sınırını ortadan kaldırmıştı. 

Geçtiğimiz günlerde Afganistan'daki IŞİD tarafından düzenlenen saldırılarda bir ilçenin kontrolü kısa süreliğine ABD ve NATO güçlerinden alınmış, ancak düzenlene operasyonlarla IŞİD ilçeden çıkarılmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.