Kayıp Türk hacıların cenazeleri bulundu

Şeytan taşlama sırasında yaşanan izdihamda kayıp oldukları açıklanan Türk hacıların cenazelerine ulaşıldı.

Kayıp Türk hacıların cenazeleri bulundu
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Mina'da yaşanan izdiham sonrasında çok sayıda kişi yaşamını yitirmiş binlerce kişiden de haber alınamamıştı. Uzun süredir devam eden arama kurtarma çalışmalarında sona gelindi. Kayıp Türk hacıların bazı hastanelerde tedavi altına alındığı ve yaşamlarını yitirdikleri anlaşıldı. 

Yapılan çalışmalar neticesinde Türk hacılardan Satılmış Gençel, Şengül Arslan, İsmail Muzır, Enver Karaküla isimli hacıların cenazelerine ulaşıldı. Açıklanan son rakamlara göre hac faciasında Türkiye'den giden 7 kişi yaşamını yitirdi.

Öte yandan yapılan çalışmalarda hac faciasında yaşamını yitiren toplam hacı sayısında da farklılık arz ediyor. İran tarafından yapılan açıklamada 4 binden fazla bir rakam telaffuz edilirken Suudi Arabistan henüz 800 civarında kişinin yaşamını yitirdiğini söylüyor. Ancak hastanelerde bir çok cenazenin halen kaldırılmadan yakınlarının beklendiği de ifade ediliyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.