Kanadalı eski asker Irak\'ta tutuklandı

Irak\'a gelerek burada YPG\'ye katılan Kanadalı esi asker Iraklı yetkililer tarafından tutuklandı.

Kanadalı eski asker Irak\'ta tutuklandı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Irak yasalarına göre ülkede yabancıların savaşması engellenmniş durumda. Kanada'dan gelerek YPG'ye katılan bir asker de Irak yasalarına göre suç işlediği belirtilerek tutuklandı. 

IŞİD'e karşı savaşmak için Kanada'dan gelen eski asker ,için açıklama yapan Kanada Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Amy Mils tarafından yapılan açıklamada eski askerin tutuklandığı doğrulandı. 

Kanada Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Amy Mills, ismini açıklamadığı Kanada ordusunda 4,5 yıl görev yapan eski bir askerin, Irak’ın yasak bölgelerinden birinde tutuklandığını kaydetti.

Eski askerin, terör örgütü DAEŞ’e karşı mücadele ettiği ileri sürülen YPG’ye katıldığını duyuran Mills, Irak’ın, yabancı gönüllülerin topraklarında savaşmasını izin vermediğini ve Kanada vatandaşı eski askerin de bu nedenle tutuklandığını ifade etti.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.