İsviçre Konfederasyon Başkanı'ndan şaşırtan itiraf

İsviçre Konfederasyon Başkanı Simonetta Sommaruga, "Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için yaptığı yardımların farkına çok geç vardık" dedi.

İsviçre Konfederasyon Başkanı'ndan şaşırtan itiraf
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İsviçre Konfederasyon Başkanı Simonetta Sommaruga, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için yaptığı yardımların farkına çok geç vardıklarını belirtti.

Sommaruga'nın düzenlediği basın toplantısında, AA muhabirinin, "Türkiye'ye sürekli yardım edilmesi gerektiğini söylüyorsunuz, nasıl yardım etmeyi düşünüyoruz. İsviçre'nin sığınmacılar konusunda imajının çok iyi olmadığı ortada, bu imajı değiştirmek için ne yapmayı düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine açıklama yaptı. 

Yaptığı açıklamada, AB'nin ve İsviçre'nin Türkiye'ye daha fazla yardım etmesi gerektiğini söyleyen Sommaruga, "Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için yaptığı yardımların farkına çok geç vardık. Lübnan ve Ürdün'e odaklandık, bunlar küçük ülkeler ve hem finansal hem insani yardımlar yaptık. Türkiye büyük ve zengin bir ülke. Sığınmacılar için çok şey yaptı ve hala da yapıyor ama biz bunu anlamakta çok geç kaldık. İsviçre'nin imajına gelince ise bu doğru değil, ülkemizdeki mültecinin entegrasyonu için çok iyi bir programımız var." dedi.

Sommaruga, sınır kontrolleriyle ilgili olarakta Türkiye ile birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye'de sınır kontrolü yapılmazsa Yunanistan'ın sınırlarını kontrol etmesinin mümkün değil olmadığını ifade etti.

İsviçre, 2015 ve 2016'da İtalya ve Yunanistan'dan bin 500 sığınmacı kabul edeceğini belirtmişti. 

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.