İsrail Askerleri ile Filistinliler arasında çatışma: 99 yaralı

İsrail askerleri ile Filistinliler arasında bugün Batı-Şeria'da çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalarda 99 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrail Askerleri ile Filistinliler arasında çatışma: 99 yaralı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12



İsrail askerleri ile Filistinliler arasında bugün Batı Şeria'da çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalarda 99 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.



Açıklama Filistin Kızılayından geldi. Yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin çatışmalarda Filistinlileri  10'u gerçek, 89'u plastik mermi ile yaraladığı, askerlerin kullandığı göz yaşartıcı gazdan ise 187 kişinin etkilendiği bildirildi.

Ramallah ve Eriha'da yaşanan çatışmaların en şiddetli olduğu bildirildi. İsrail askerlerinin su, gaz ve plastik mermi kullandığı olaylarda, Filistinlilerin İsrail askerlerine molotof ve taş attıkları kaydedildi.



İsrail devlet radyosu yaptığı açıklamada ,  Filistinli bir gencin Petah Tikva kentinde bir Yahudi yerleşimciyi bıçakladığını duyurdu.



Batı Şeria ve Kudüs'te yaşanan gerginliğin sebebi, İsrail askerlerinin 13 Eylül'den bu zamana kadar Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişlerine engel olduklarından dolayı çıktığı gerginliğin bu yüzden gün geçtikçe arttığı belirtiliyor. 27 Eylül pazar akşamından bu zamana İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.