Esad saldırdı 14 sivil öldü

Esad birlikleri Duma kentine saldırdı. Olayda 14 sivil yaşamını yitirdi.

Esad saldırdı 14 sivil öldü
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Suriye'de Esad birlikleri Halep'le irtibatlarının kesilmesinin acısını sivil katlederek çıkardı. Dün sabah saatlerinde Halepğ birliklerinin tek ikmal yolu kesilen Suriye Ordusu bu sabah Duma'ya şiddetli bir saldırı düzenledi. Olayda 14 sivil yaşamını yitirdi. 25 kişi de yaralandı.

AA muhabirinin Duma'daki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, orduya ait savaş uçağı başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesinde yerleşim yerine saldırdı. 

Duma kentindeki sivil yerleşim yerine hava saldırısı düzenleyen Esad uçakları bölgedeki ev ve işyerlerini vurdu. Yapılan bombardımanda çok sayıda kişinin evi ve işyeri de zarar gördü.

Öte yandan bölgede çok sayıda vücut bütünlüğü bozulan cenazeler belirlendi. Bir çoğunun kimlikleri tespit edilememesi nedeniyle ölenlerin sayısında artışın da olabileceği belirtiliyor. 

 

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.