Esad kışladan çıktı. Suriye'de kara savaşı

Esad birlikleri uzun zamandır saklandıkları yerlerden çıkmaya başladı. Hizbullah militanları da savaşa destek veriyor.

Esad kışladan çıktı. Suriye'de kara savaşı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Rusya'nın hava desteğini alan Esad birlikleri muhaliflerin denetimindeki Suriye'nin kuzeybatı bölgelerine bir kara saldırısı başlattı. Hizbullah militanları ve İran askerlerinin de katıldığı kara savaşına Rusya da füze ve uçaklarıyla destek veriyor. 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından açıklanan rapora göre Hama ve Humus civarında yayıgınlaşan çatışmalar şiddetli bir şekilde devam ediyor. Gelen bilgilere göre insansız hava araçlarıyla keşif yapan Rusya önce bölgeyi hava saldırılarıyla vuruyor. Ardından tank ve top atışlarının yapıldığı bölgelere en sonunda ordu birlikleri ve Hizbullah militanları giriyor. İran askerlerinin savaşta istihbarat ve danışma faaliyeti yürüttükleri ifade ediliyor. Çatışma bölgelerinde Fetih Ordusu ve İslam Ordusu'nun hakimiyeti bulunuyor. 

Öte yandan IŞİD'in bulunduğu kuzeydoğu bölgelerine bir operasyonun yapılmadığı da gelen bilgiler arasında. Son olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu Rusya'nın IŞİD'i 2 kez, muhalifleri 55 kez vurduğunu söylemişti. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.