Altın Cennetinde Derin Yoksulluk

Her yıl 500 ton altının çıkarıldığı Mali'de halkın sefalet içinde yaşaması dikkat çekiyor.

Altın Cennetinde Derin Yoksulluk
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Reuters, Mali'de altın çkaran ama yaşamlarını sefalet içinde geçiren siyahileri fotoğrafladı. Ajansın dünyaya servis etiği fotoğraflarda ülkelerinde her yıl tonlarca altın çıkaran işçilerin sefaletleri gözler önüne seriliyor.

Topraklarından altın fışkıran Mali yakın bir döneme kadar Avrupalı devletlerin sömürgesi altındaydı. Bir süre önce bağımsızlık savaşını kazanan gerillalar şimdi de istikrarı sağlamak ve altın madenlerini ele geçirmek için çalışıyor.

Ülkedeki zengin maden yataklarını ellerinde tutan çeşitli batılı şirketler burada bir özel güvenlik ordusu kurmuşken kullanılan ağır silahlar da doğrudan Avrupa'dan sağlanıyor. Diğer yandan Avrupalı şirketlere ait madenlerde Malili işçiler çalışmaya devam ediyor. 

Mali'de altınla beraber dünyanın en zengin pamuk yatakları da bulunuyor. Şimdilik pamuk yataklarını ele geçiren gerilla güçleri altın madenlerine yoğunlaşmış durumda.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.