Akdeniz'de büyük NATO tatbikatı!

NATO, Akdeniz’de son 10 yılın en büyük tatbikatını yapıyor. İtalya’nın Sicilya adası açıklarında 28 üye ülke ve 9 partner ülkeden toplam 36 bin asker katılacak.

Akdeniz'de büyük NATO tatbikatı!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO), Akdeniz’de son 10 yılın en büyük tatbikatını yapıyor. İtalya’nın Sicilya adası açıklarında 28 üye ülke ve 9 partner ülkeden toplam 36 bin askerin katılımıyla tatbikat yapılacak.

İtalya’nın Sicilya adasının batısındaki büyük tatbikatta merkez komuta noktası Trapani-Birgi Hava Üssü olacak. Aralarında Türkiye’nin de olduğu 28 üye ülkenin yanı sıra 9 partner ülkenin katıldığı bildirildi. Edinilen bilgilere göre tatbikata, 36 bin asker katılırken, 60 gemi ile 140 uçak ve hava aracı eşlik edecek.

Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Vershbow, NATO’nun resmi internet sitesinde “Trident Juncture 2015” adı verilen tatbikatla ilgili açıklamalarda bulundu. Tatbikatın, müttefikleriyle birlikte çalışma ve hazırlıklı olma kapasitesini arttıracağını ifade eden Vershbow, bu tatbikatın, NATO’nun herhangi bir taraftan gelen saldırıya cevap verebilecek durumda olduğunu göstereceğini söyledi.

Ayrıca Vershbow, “Biz, kimseyle çatışma aramıyoruz. Bu nedenledir ki; Kolombiya’dan Rusya’ya dünyanın pek çok yerinden gözlemci davet etmiş durumdayız” diyerek, tatbikatın, ittifakın şeffaflık ve öngörülebilirlik üzerine kararlığı için de bir uygulama niteliği taşıdığını dile getirdi.

NATO'dan yapılan açıklamada, NATO Mukabele Kuvveti'nin fonksiyonlarının test edileceği bu tatbikatın, 6 Kasım’da sona ereceği belirtildi.

İtalyan haber ajansı ANSA, 30 Ekim tarihinde Palermo kentinde “Savaşa hayır” mitingi yapılacağını bildirdi.

 

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.