AB'den 3 milyar euro ve vize süreci hamlesi

AB mülteci krizinin çözümü için Türkiye'ye 3 milyar euro ödemeye ve Türk vatandaşlarına uyguladığı vize sürecini hızlandırmaya razı oldu.

AB'den 3 milyar euro ve vize süreci hamlesi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Avrupa Birliği tarafından değerlendirilen mülteci sorunu Türkiye'nin isteklerinin kabul edilmesine neden oldu. Türkiye tarafından Avrupa Birliği'ne iletilen mülteci sorununda siyasi konuların çözüme kavuşturulması istekleri AB tarafından kabul edildi. Buna göre Avrupa Birliği mülteci fonlarında kullanılmak üzere Türkiye'ye 3 milyar euro ödeyecek. 

Bir süre önce AB tarafından Türkiye'ye iletilen teklifte 1 milyar euro ödenmesi ve mültecilerin sınırlardan uzak tutulması önerilmişti. Türkiye ise AB'ye 3 milyar euro ve Avrupa sınırlarının ortak kontrolünü teklif etti. Sonuç olarak AB Türkiye'nin teklifini kabule etti.

Avrupa Birliği ile vize konularında anlaşmaya varılması için sürecin hızlandırılacağı teminatı da veren AB ülkelerinin bu konuda ne yapacağı henüz bilinmiyor. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.