ABD'den Irak'ta rehine operasyonu

CNN International tarafından dünyaya duyurulan son dakika haberine göre ABD Kuzey Irak'ta bir rehine kurtarma operasyonuna imza attı.

ABD'den Irak'ta rehine operasyonu
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

CNN International tarafından dünyaya duyurulan bir son dakika haberine göre ABD Kuzey Irak'ta bir rehine kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. IŞİD'e karşı gerçekleştirildiği belirlenen operasyonda 70 rehinenin kurtarıldığı belirtiliyor. Olayda bir ABD askerinin de öldüğü duyuruldu. 

Yapılan haberlere göre ABD'nin IŞİD'e ilk karadan saldırısı olarak nitelendirilen operasyonda binlerce ABD ve Irak askeriyle peşmerge kullanıldı. Havice'de gerçekleşen saldırıda peşmerge rehinelerinin kurtarılması hedeflendi. Yapılan saldırıda bölge ülkeleriye de eş güdüm sağlandı. Olayda Türkiye'den kalkan uçakların da kullanıldığı sanılıyor. 

CNN International tarafından yapılan açıklamada diğer ayrıntılara yer verilmedi. Yapılan saldırının ardından ABD askerlerinin döndüğü belirtiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.