ABD\'de üniversitede saldırı: 1 ölü 5 yaralı

California Üniversitesi Merced kampüsünde meydana gelen saldırıda 5 kişiyi yaralayan kimliği belirlenemeyen bir saldırgan, polis tarafından öldürüldü.

ABD\'de üniversitede saldırı: 1 ölü 5 yaralı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

ABD'de California Üniversitesi Merced kampüsünde meydana gelen saldırıda 5 kişiyi yaralayan saldırgan, polis tarafından öldürüldü.

Okullarda şiddet olaylarının her geçen gün arttığı ABD, yeni bir kampüs saldırısı daha yaşadı. California Üniversitesi Merced kampüsünde, kimliği belirlenemeyen bir saldırgan, 5 kişiyi yaraladıktan sonra polis tarafından vurularak öldürüldü.

Görgü tanıklarının ifadesine göre kimliği belirlenemeyen zanlı, sabah saatlerinde kampüsteki idari binaya girerek elindeki bıçakla çevresindekilere rastgele saldırdı.

Üniversite yönetimi tarafından olay anında sosyal medya üzerinden duyuru yapılarak öğrencilerin bulundukları yerden ayrılmaması ve idari binadan uzak durması konusunda uyarıda bulunuldu.

Yetkililer saldırganın olay sırasında bilincinin yerinde olduğunu ve kasıtlı bir eylem gerçekleştirdiğini ifade etti. Saldırı sonrası yaralanan 5 kişiden ikisinin durumunun ciddi olduğu ve ambulans helikopterle en yakın hastaneye kaldırıldığı, yaralılardan diğer üçünün ise olay yerinde tedavi edildiğini öğrenildi.

Olay sonrasında üniversite kampüsü kapatılırken, saldırganın kimliğinin belirlenmesi ve saldırı nedeni ile ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.