\'AB Türkiye\'ye ödeme yapmalı\'

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri tarafından yapılan açıklamada Avrupa Birliği\'nin Türkiye\'ye mülteciler konusunda ödeme yapması gerektiği belirtildi.

\'AB Türkiye\'ye ödeme yapmalı\'
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Avrupa Parlamentosu'nda görev yapan Hollandalı sosyalist milletvekili Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye mülteciler konusunda yardım etmesi gerektiğini belirtti. Türkiye'ye yapılan mülteci yardımlarıyla mültecilerin de destek göreceğini belirten Piri seçime katılım oranını da övdü. 

Yüzde 85'lere varan bir katılım oranının her demokrasi için çok önemli olduğunu belirten Piri bu kapsamda yapılan 1 Kasım seçimlerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'ye çok önceden maddi destek sağlanması gerektiğini söyleyen Piri bu desteklerin Avrupa ve Türkiye açısından iyi olduğu kadar mülteciler için de iyi olacağını vurguladı. Mülteci sorunun çözümü konusunda Türkiye ile yakın işbirliği sağlama yolunda ilerlediklerini kaydeden sosyalist milletvekili tek parti iktidarının sorunun çözümünü hızlandıracağını kaydetti.

Sığınmacıları Türkiye'de tutmak için en azından harcanan 7.6 milyar doların ödenmesi gerektiğini kaydeden Piri bunun için Avrupa'nın çalışması gerektiğini kaydetti.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.