700 sığınmacı kayıp

Almanya'da kaydı geciken sığınmacılardan 700 tanesi kayıp. Kaybolan sığınmacılarla ilgili hiç bir bilgiye ulaşılamıyor.

700 sığınmacı kayıp
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Almaya'da Neue Osnabrücker Zeitung adlı gazate sığınmacılarla ilgii yaşanan önemli bir soruna işaret etti. Yapılan habere göre Almaya'nın kuzeybatısında yer alan Aşağı Saksonya eyaletine giriş yapan sığınmacıların kayıtlarının yapılması işlemi oldukça ağır ilerliyordu.  Hala pek çok sığınmacının kaydı yapılmadı ve 700 sığınmacı da kayıp. Eyallete toplam 4 bin sığınmacı giriş yaptı. Kayıp sığınmacılarla ilgili isimleri dair hiçbir bilgiye ulaşılamıyor.

Alman gazetesinin ortaya çıkardığı olayla ilgili farklı iddialar bulunuyor.  Nerede olduğu bilinmeyen sığınmacılar hakkında değişik tahminler yürütülüyor. Sığınmacıların başka ülkelere geçmiş olması bile söz konusu.

Eyalette bulunan Delmanhorst kentinin sözcüsü Timo Frers sığınmacıların nerede olduklarını bilmediklerini, bu yğzden onlara harita verildiğini söyledi. 

Alman gazetelerine göre olayın asıl nedeni sığınmacıların kaydının ağırdan alınıyor oluşu. Gazeteler şimdiye kadar kayıtların tamamlanması gerektiğinin altını çiziyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.