Kur’an Kursu Öğreticisi Sözlü Sınav Sonuçları ve Tercih duyurusu

DİB, Açıktan Atama (Kur’an Kursu Öğreticisi) Sözlü Sınav Sonuçları ve Tercihlerle ilgili bir duyuru yaptı. Detaylar haberimizde;

Kur’an Kursu Öğreticisi Sözlü Sınav Sonuçları ve Tercih duyurusu
27 Aralık 2016 Salı 18:31

DİB, Açıktan Atama (Kur’an Kursu Öğreticisi) Sözlü Sınav Sonuçları ve Tercihlerle ilgili bir duyuru yaptı. Duyuruya göre,  adaylar sınav sonucunu öğrendikten sonra tercih yapmaya hak kazandılarsa tercih işlemlerini 27-19 Aralık tarihleri arasında saat 23.55'e kadar yapabilecekler. Diyanetten yapılan duyuru şöyle;

''2016 Yılı Açıktan Atama (Kur'an Kursu Öğreticisi) Sözlü Sınavı'na katılan adaylar, sınav sonuçlarını  https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/  adresi üzerinden öğrenebileceklerdir.

Sözlü sınav sonucuna göre ilan edilen kontenjan sayısına girerek tercih yapmaya hak kazanan adaylar, tercih işlemlerini 27.12.206 ile 29.12.2016 tarihleri arasında saat 23:55'e kadar https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir.

1.  Adaylar yerleştirme sonuçlarını https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden 30.12.2016 tarihinde öğrenebileceklerdir.

2. Tercihlere yerleştirme işlemleri sözlü sınav başarı puanı en yüksek olandan başlamak suretiyle Başkanlığımızca bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir. Puanların eşit olması durumunda KPSS puanı yüksek olana, onunda eşit olması halinde KPSS'ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana, bu süreninde eşitliğinde doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

3. Tercih yaptığı halde tercihlerine yerleşemeyen adaylar, ait olduğu kontenjan grubunda münhal kalan yerlere Başkanlıkça re'sen yerleştirilecektir.

4. Tercih yapmayan adayların yerleştirme işlemi yapılmayacaktır.

5. Tercihlerine yerleşen adayların atamaya dair diğer şartları taşımaları halinde atamaları yapılacaktır.

6. Atama işlemlerine ilişkin diğer hususlar daha sonra Başkanlığımız tarafından bildirilecektir.​

BAŞVURU UNVANI VE KONTENJAN GRUPLARINA GÖRE TERCİH YAPMAYA HAK KAZANAN SON SIRADAKİ ADAYLARIN SÖZLÜ SINAV VE KPSS TABAN PUANLARI ​ ​
GRUP ADI SÖZLÜ TABAN PUAN KPSS TABAN PUAN
İlahiyat Fakültesi + Hafız 77 83,83517
İlahiyat Fakültesi 80 68,32955

İlgililere duyurulur.''

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.