Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Kuran-ı Kerim okuma yarışmasına eleştiri

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, TRT1'de yayınlanan Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışmasını eleştirdi. Görmez, "Kuran ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir" eleştirisinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Kuran-ı Kerim okuma yarışmasına eleştiri
07 Haziran 2017 Çarşamba 17:40

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, TRT1'de ekranlara gelen Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasını eleştirdi. 12 Haziran 2017 tarihinde başlayacak ve iki ay sürecek yaz Kur'an kursları eğitim dönemi öncesinde görev yapacak din görevlilerine ve Kur'an kursu öğreticilerine konuştu. Din görevlilerine yaptığı konuşmada, yarışmayı sert bir şekilde eleştiren Görmez, "Kuran ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Son zamanlarda bir yarışma programı çıkarıldı biliyorsunuz. Sadece şunu söylerim. Kuran ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir. Kuran bir hayat kitabıdır. Hem de en müstakim yola, en salam yola sizi götürmek için nazil olmuş bir kitaptır." eleştirisinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Asd - 7 yıl önce
Ya hayr konuş ya da sus. Siz en iyisini yapın da görelim. Görmek isteriz.