Diyanet dini soruları e-Devlet üzerinden cevaplayacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşların sorularını e-Devlet üzerinden Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanları ile cevaplayacak.

Diyanet dini soruları e-Devlet üzerinden cevaplayacak
07 Nisan 2018 Cumartesi 15:22

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Alo Fetva" hattını kaldırdıktan sonra yeni bir işleme imza attı. Artık vatandaşların soruları e-Devlet üzerinden cevap verilecek. 

"www.turkiye.gov.tr" adresine eklenen 'Dini Soru Sor' bölümünü tıklayanlar, en fazla 2 bin karakterle sorularını Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanlarına yöneltebilecek. Kişi ve kurumları hedef alan, üçüncü şahısları ilgilendiren ve dini içerikli olmayan sorular cevaplandırılmayacak.

Sisteme girenl vatandaşlar, cep telefonu ve elektronik posta adreslerini verdikten sonra adak, yemin, ahlak, aile hayatı, inanç, hurafeler, dinler, dua ve zikir, hac, umre, Hz. Peygamber, kadınlara özel, Kur'an-ı Kerim, kurban, mezhepler, miras ve vasiyet, namaz, oruç, sosyal hayat, taharet, tasavvuf, ticari hayat, tıp ve sağlık, vakıf, yiyecek ve içecekler, zekat ve sadaka gibi ana konulardan birisini seçecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.