Din İşlerinden ''Ahlaksız soru'' haberlerine tepki!

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı, diyanete sorulan bir soru üzerine bazı medya kuruluşlarında yer alan "Ahlaksız soru" haberlerine tepki gösterdi.

Din İşlerinden ''Ahlaksız soru'' haberlerine tepki!
09 Ocak 2016 Cumartesi 01:20

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, "Ahlaksız soru" haberlere ilişkin açıklama yaparak "Din İşleri Yüksek Kurulumuzun böyle bir fetvası kesinlikle olmamıştır, olmaz, olamaz" şeklinde konuştu.

Keleş, yaptığı açıklamada, gün boyu Diyanet'e karşı yürütülen kötü propoganda nedeniyle derin bir üzüntü içerisinde olduğunu belirterek, "Din İşleri Yüksek Kurulumuzun böyle bir fetvası kesinlikle olmamıştır, olmaz, olamaz" dedi. Keleş, yaşanan bu üzücü olayla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanının talimatıyla kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Ekrem Keleş, açıklamasında, 

"Alınan güvenlik hizmeti raporuna göre Din işleri Yüksek Kurulumuzun sitesi son günlerde pek çok saldırıya maruz kalmıştır. Başkanlığımızın temel ilke ve prensipleriyle tamamen tezat teşkil eden, Başkanlığımıza ve yüce dinimiz İslam'a yönelik olumsuz algı oluşturmak amacıyla planlanan bu edep ve ahlak dışı sabotajın sorumluları en kısa zamanda tespit edilerek, adalete teslim edilecektir."

Dini Soruları Cevaplandırma Platformu'nu da kapatmak zorunda kaldıklarını bildiren Keleş, "Milletimizin her ferdinden şunu istirham ediyorum; Diyanet İşleri Başkanlığı ülkemiz, gönül coğrafyamız ve bütün insanlık için son derece önemli bir müessesedir. Bu önemli müessesenin bu tür yalan, yanlış haberlerle yıpratılmaması son derece önem arz etmektedir" ifadelerini kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.