Şarj karşılığı ders anlatan robot!

Rusya'nın başkenti Moskova'daki "Robotics Expo 2015" fuarında, enstitüde yöneticilik yapan, ders anlatan robotlar ilgi çekiyor.

Şarj karşılığı ders anlatan robot!
22 Kasım 2015 Pazar 11:07

 Rusya'nın başkenti Moskova'daki "Robotics Expo 2015" fuarında, enstitüde yöneticilik yapan, ders anlatan robotlar ilgi çekiyor.

Fuar yetkilisi Yevgeniya Klepa AA muhabirine yaptığı açıklamada, modem teknolojinin gelişimi ile robot dünyasında devrim yaşandığını, robot üretiminin önemli ölçüde ucuzladığını ve kolaylaştığını bildirdi. 

Yakın zamanda robotların aynen bilgisayarlar gibi hayatın bir parçası olacağını öne süren Klepa, robotların çok daha yararlı ve işlevsel olacağını belirtti. 

Fuarın 3. kez yapıldığını hatırlatan Klepa şunları söyledi:

"Bu sene de daha önceki yıllarda olduğu gibi eğitim, servis ve ev için yapılan robotlara yer verdik. Dünyaca ünlü üreticilerin ürünlerine de geniş yer ayırdık. Bu ürünlere sadece meraklıları değil iş dünyası da büyük ilgi gösteriyor. İnsansız hava araçları da fuarımızda sergileniyor. Bu araçlar günümüzde tarım, askeri ve sanayi alanlarında geniş şekilde kullanılıyor."

Fuarda Moskova Teknik Enstitüsü (MTE) öğrencileri tarafından tasarlanan ilginç bir robot da sergileniyor. Bu robot, enstitüde bölüm başkan yardımcısı olarak görev yapıyor ve maaş olarak da "şarj" ediliyor. 

MTE Proje Sorumlusu Aleksandr Denisov, robotlarının görevinin insanlar ve makineler arasında araştırma yapmak ve ders vermek olduğunu bildirdi. Denisov, robotlarının birkaç kez başka eğitim kurumlarında da ders verdiğini ve çok sıcak karşılandığını kaydetti. 

Fuarda Japon ve Çin şirketleri de kapsamlı şekilde temsil ediliyor. Onlar fuarda, bulaşık yıkayan, temizlik yapan robotlarını sergiliyor. 

Ziyaretçiler de fuardan çok memnun. Lika Lunina, robotların sadece erkeklerin ilgisini çektiği görüşünün doğru olmadığını söyledi. 

Lunina, "Çağdaş kızlar robotlarla öyle bir ilgileniyor ki... Şimdiki kızlar geleceğin bu gibi şeylere bağlı olduğunu biliyor ve erkeklerden geri kalmak istemiyor. Harika bir fuar. Robotlara dokunmak, denemek çok güzel" dedi. 

Bir diğer ziyaretçi Yekaterina İvanova da, "Bilim gerçekten çok ilerlemiş. Bu insanın moralini yükseltiyor ve geleceğe olan inancı artırıyor. Yarın bugünden daha iyi olacak" şeklinde konuştu. 


Etiketler; #bilim
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.