Karıncalar yuvalarında bir bölümü tuvalete ayırıyor

Almanya'daki Regensburg Üniversitesi'ndeki araştırmacılar karınca yuvalarında tuvaletin ayrı bir yerde olduğunu tespit etti.

Karıncalar yuvalarında bir bölümü tuvalete ayırıyor
12 Haziran 2017 Pazartesi 21:50

Almanya'daki Regensburg Üniversitesi'ndeki bir grup araştırmacı,siyah bahçe karıncalarının tuvalet alışkanlıklarını laboratuvar ortamında inceledi. 

Araştırmacılar, karıncaları mavi ya da kırmızı gıda boyasıyla renklendirilmiş şeker çözeltisiyle beslediler. Bunun sonucunda karıncaların dışkıları da çözeltinin rengine göre mavi ya da kırmızı oldu ve dışkılarının yerlerini belirlemek kolaylaştı. Deneyden iki ay sonra karıncaların, yuvalarının belirli bir bölümünü tuvalet olarak kullandıklarını saptadılar.

Karıncaların neden birçok böcek gibi dışkılarını yuvalarının dışına yapmadıkları şimdilik bilinmiyor. Belki de onlara bilmediğimiz bir yararı vardır.

İŞTE KARINCA YUVALARININ HAYRETE DÜŞÜREN İÇ KISMI


Etiketler; #karınca #yuva
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ditim - 4 yıl önce
Bilmiyom