Haftada 3 gün çalışmak daha verimli!

Avustralyalı uzmanlar tarafından yapılan araştırma sonucunda, 40 yaş üstü insanlar için ideal çalışma süresinin haftada 25 saat olduğu tespit edildi.

Haftada 3 gün çalışmak daha verimli!
19 Nisan 2016 Salı 08:11

İş verimliliği için çalışma süresi ne kadar olmalı? Verimlilik için ne kadar çalışılmalı? 

Avustralyalı uzmanlar yaptıkları araştırmalar sonucunda, haftada 3 gün çalışmanın daha verimli olduğunu açıkladı. Uzmanlar, 40 yaş üstü insanlar için ideal çalışma süresinin haftada 25 saat olduğunu, yani işyerinde verimlilik için haftada 3 gün çalışmak gerektiğini belirttiler.

Melbourne Enstitüsü uzmanları tarafından gerçekleştirilen araştırmaya 40 yaş üstü 3 bin erkek ve 3 bin 500 kadının katıldı. Katılımcılardan, haftalık mesaisini 3 günle sınırlandıranların sözlü ve yazılı testlerde çok daha başarılı oldukları gözlendi. Araştırmada haftada 55 saat çalışmanın insanlar üzerindeki etkisi de ele alındı. Sonuç olarak, çok çalışmanın hiç çalışmamak kadar zihinsel verimliliği düşürdüğü görüldü.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.