2016 Şubat ayı öğretmen atamaları | Atamalar Hakkında Her Şey

2016 Şubat ayı öğretmen atamaları için gereken belgeler ve başvuru tarihleri belli oldu.

2016 Şubat ayı öğretmen atamaları | Atamalar Hakkında Her Şey
04 Şubat 2016 Perşembe 19:54

Kasım ayında yapılan atamalar sonrasında öğretmen adaylarının gözleri Şubat ayı atamalarına çevrilmişti. Açıklanan kontenjana göre 2016 Şubat atamalarında 30.000 öğretmenin atanacağı belirlendi. Branşlarına göre yerleştirilecek olan öğretmenler taban puan baz alınarak, eğitim verecekleri okullara yerleştirilecek.

2016 Şubat atamaları başvuru tarihleri de kontenjanlarla birlikte belli oldu. Şu anda devam eden başvurular 8 Şubat tarihinde son bulacak. Başvuru yapacak adayların kılavuzda yer alan belgeleri tamamlayarak, internet üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. Başvurular MEBBİS sitesinden yapılabilecek. Ek olarak MEB'de ilk kez görev alacak öğretmenlerin yerleştirmelerinde KPPS puanları daikkate alınacak. Dikkate alınacak olan KPSS puanının en az 50 olması şart koşulmaktadır. Öğretmenlerin kendi alanlarında girdiği sınavlarda ise en az 121 puanı görmeleri gerekmektedir.




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.