Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Astsubay ve Subay Alımı Yapacak

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi, taban puanı açıkladı. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’ne başvuruda bulunmak isteyen adaylar YSK sınavına girmeli ve barajı geçmeli. Binlerce adayın merak ettiği soruların başında ise başvuru şartları geliyor. Jandarma lise mezunu subay alımı için başvuru şartları neler?

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Astsubay ve Subay Alımı Yapacak
21 Şubat 2019 Perşembe 09:15

Geçtiğimiz günlerde uzman ve erbaş alımı için 30 bin kişilik yer açılmışken, 2019 yılında Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nin gerçekleştireceği subay alımları için de taban puanı belirlendi. 

Subay olmak isteyen lise mezunu adayların YKS sınavına girmesi gerekiyor. YSK’de barajı geçmek zorunda olan adaylar, başvurularını yaptıktan sonra sağlık testi ve sözlü mülakat için gün saymaya başlayacak.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi bünyesinde yer almak isteyen kişiler, belirtilen şartları sağlamak zorundalar. Jandarma lise mezunu subay alımı ne zaman? Adayların hangi şartları sağlaması gerekiyor?

Jandarma Astsubay ve Subay Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Lise mezunu öğrencileri subay olarak yetiştirmeye hazırlanan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA), alımlara yönelik ilanı yayımladı. ÖSYM'nin yayımladığı kılavuz bilgilerine göre hareket edecek olan öğrenciler, başvurularını haziran ve temmuz ayında kabul edecek. 

YKS 'Ye Girme Şartı Var. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi bünyesinde bulunan JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK FAKÜLTESİ 'nde subay olarak yetiştirmek üzere yapılacak askeri öğrenci alımında adayların YKS 'ye girmiş olma şartı var.

Başvuru Şartları

JSGA subay alımında başvuru şartları şu şekilde; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Evli, hamile, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşamamak, Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre, başvuru yapılan yılın 1 Ocak tarihi itibariyle yirmi bir yaşını bitirmemiş olmak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

Başvuru yapılan yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) {Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testlerine (AYT)} katılmış ve tespit edilen taban puanı veya üzerinde not almış olmak, şehit ve gazi eş ve çocukları için belirlenen taban puanın en az % 80’ini almış olmak.

(JGK) Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi’ne alınacak şehit ve gazi eş ve çocukları için belli bir kontenjan ayrılacaktır. Genel sıralama içinde başarılı olan adaylar bu kontenjan dışında değerlendirilecektir. 

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak. Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nde belirtilen şartları taşımak, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun “Genel Ahlaka Karşı Suçlar” başlıklı Yedinci Bölümdeki suçları işlememiş olmak, bu suçlardan hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.

26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak.

Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkum olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak, Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak, Herhangi bir nedenle askeri okullardan, Emniyet Teşkilatına bağlı okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik eğitim kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak, sivil okullardan çıkarılmamış olmak, Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasal veya yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak, Bakanlar Kurulu kararları ve mahkeme kararlarınca terör örgütü olarak kabul edilmiş tüm terör örgütleriyle herhangi bir irtibatı ve iltisakı bulunmamak.

Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına dair yazılı beyan sunmak, Başvuru yapılan yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) yapılmasına müteakip belirlenecek geçici kayıt tarihinden önce lise ve dengi okullardan mezun olabilecek durumda olmak. 

Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi’ne karşı uygun nitelikte sorumlu bir veli göstermek (18 yaşından büyük olanlar için kefil göstermek), Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi’ne giriş için yapılacak olan sınav, mülakat ve diğer seçim işlemleri sonundaki değerlendirme sıralamasında önceden belirlenen kontenjan içinde bulunmak. 

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Fakülte ve Meslek Yüksek Okulları Temin Yönetmeliği’nde belirtilen yüklenme ve kefalet senetlerini düzenlemek.

Başvuru Şekli

Yukarıdaki şartları taşıyan ve JSGA subay alımı başvurusu yapmak isteyen adayların YKS 'ye başvuru yapması gerekmektedir. ais.osym.gov.tr adresinden giriş yapın ve YKS 'ye ön başvurunuzu yapın. Başvurunuzu yaptıktan sonra anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatırın.

Ön Başvurudan Sonra

YKS başvurusunun yapılmasının ardından subay olmak isteyen adaylar, Haziran-Temmuz aylarında açılacak başvuru ekranından müracaatını yapacak. Başvuru ile ilgili ÖSYM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: JSGA Fakültesi adayların ön başvurularını internet adresinden Haziran-Temmuz ayları arasında YKS sınav sonuçları açıklanmadan önce alacaktır. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) JSGA Fakültesine yerleştirme yapılmayacaktır. Jandarma Genel Komutanlığı kendi seçme sınavlarını (Boy-Kilo, Mülakat, Spor) YKS sınav sonuçları açıklandıktan sonra yapacaktır. 

Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesine girmek isteyen adayların Jandarma Genel Komutanlığı kendi seçme sınavından ve YKS sınavından aldıkları puanlara göre sıralamaları yapılarak sonuçlar faaliyet takvimiyle birlikte İnternet adreslerinden ilan edecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.