Valilik'ten Sur açıklaması

Diyarbakır Valiliği Sur ilçesinde devam eden çatışma ve operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Valilik'ten Sur açıklaması
09 Aralık 2015 Çarşamba 17:20

 Diyarbakır Valiliğinden, Sur ilçesi Kurşunlu Camii civarında bomba olabileceğine yönelik bilgi alınması üzerine bomba uzmanlarının olay yerine intikal ettiği, çalışma yapıldığı esnada bölücü terör örgütü mensuplarının uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla güvenlik güçlerine yönelik saldırısında bir polisin şehit olduğu, bir polisin yaralandığı bildirildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, vatandaşın günlük hayatını icra etmesini ve kamusal hizmetlerden faydalanmasını engellenmek amacıyla ilçe genelinde hendek ve barikat oluşturan terör örgütü mensuplarının faaliyetlerinin engellenmesi, bariyerlerin kaldırılması ve hendeklerin kapatılmasına yönelik 2 Aralık'ta Sur ilçesinde 6 mahalle ve Gazi Caddesi ile 3 Aralık'ta Yenişehir ilçesi Dağkapı Meydanı'nda sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı. 

İlgili birimlerle koordineli bir şekilde alınan emniyet tedbirleri kapsamında operasyonel faaliyetlere başlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saat 11.00 sıralarında Sur ilçesi Kurşunlu Camii civarında bomba olabileceğine yönelik bilgi alınması üzerine bomba uzmanları olay yerine intikal etmiş, çalışma yapıldığı esnada bölücü terör örgütü mensupları tarafından uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla güvenlik güçlerine yönelik saldırı yapılmıştır. Saldırıda Bomba İmha Şube Müdürlüğünde görevli bomba uzmanı polis memuru Haydar Çetin şehit olmuş, Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli bir polis memuru da yaralanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesi ile yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz. Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir." 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.