PKK'lılar sınırda silahlarını bırakıp kaçtı

Ağrı Doğubeyazıt'tan İran sınırını geçmeye çalışan bir grup terörist askerin fark etmesi sonucu tüm mühimmatlarını bırakıp kaçtı.

PKK'lılar sınırda silahlarını bırakıp kaçtı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Ağrı Doğubeyazıt ilçesinden yasadışı yollarda İran'a geçmeye çalışan bir grup terörist askerin operasyona başladığını görünce silah ve mühimmatlarını bırakıp kaçtı. Sınırın diğer tarafına geçerek izlerini kaybettiren teröristler geride cephanelik bıraktı. 

TSK tarafından yapılan açıklamada olay yerinde ele geçirilen mühimmata ilişkin bilgi verildi. Yapılan açıklamada 1 adet Biksi makineli tüfek, 1 adet Kaleşnikov piyade tüfeği, 1 adet YAESU marka araç telsizi, 326 adet Biksi mühimmatı, 462 adet Kaleşnikov mühimmatı, 70 adet Kannas mühimmatı, 1 adet lazermetre, 1 adet 12 V akü, 7 adet şemsiye, 3 rulo halinde (yaklaşık 35 m) kablo, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

Öte yandan Bitlis'in Genç ilçesi kırsalında ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde teröristlere ait barınma alanlarına operasyon düzenleyen askerler çok sayıda silah, mühimmat ve örgütel malzemeyle teröristlerin kış hazırlıkları kapsamında depoladıkları yiyeceklere ulaştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.