OHAL Uzayacak mı? Başbakan Binali Yıldırım'dan OHAL açıklaması

19 Nisan 2017 tarihinde sona erecek OHAL, 3 ay daha uzatılacak mı? MGK toplantısında OHAL kararı çıkmadı. Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı televizyon programında OHAL ile ilgili merak edilenlere yanıt verdi.

OHAL Uzayacak mı? Başbakan Binali Yıldırım'dan OHAL açıklaması
30 Mart 2017 Perşembe 08:50

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 29 Mart 2017 Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. MGK sonrasında 688 sayılı KHK, Resmi Gazete'de yayımlandı. Olağanüstü Hal Kapsamında çıkarılan KHK ile 416 kişi göreve iade edildi. OHAL'in ise devam edip etmeyeceği merak ediliyor. 19 Nisan 2017 tarihinde son bulacak OHAL 3 ay daha uzatılacak mı? İşte merak edilenler. 

Dün gerçekleşen MGK toplantısında OHAL ile ilgili bir görüşme gerçekleşmedi.  MGK'da 16 Nisan'da yapılacak referandumun huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesi için alınan tedbirler görüşülürken, OHAL konusu gündeme gelmedi. Vatandaş, referandum sonrasında OHAL'in uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyor. 

OHAL Gündemde Yoktu

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı televizyon programında Oğuz Haksever'in gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi. OHAL sorusuna Başbakan Yıldırım, gündemde olmadığını ifade etti.Yıldırım,  "Gündemde yoktu, gündemde olmayan bir konuydu. Biliyorsunuz, OHAL 19 Nisan'a kadar geçerli. 19 Nisan'dan önce de bir karar alınır, aynı anda Meclis'e bildirilir ve Meclis gereğini yapar eğer uzatılacaksa. Her an gündeme almanın bir aciliyeti yok" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.