İstanbul'da 1 Suriye ajanı yakalandı

İstanbul'da Suriye istihbarat örgütü El-Muhaberat ajanı 1 kişi üzerindeki bombalarla birlikte yakalandı.

İstanbul'da 1 Suriye ajanı yakalandı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Sözcü Gazetesi bir son dakika gelişmesiyle İstanbul'da El-Muhaberat ajanı bir kişinin yakalandığını duyurdu. Ataşehir'de polis operasyonuyla gözaltına alınan kişinin Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesinin alındığını belirten gazete olayla ilgili ayrıntılara yer verdi.

Bir inşaat alanında üstündeki bombalarla beraber yakalanan kişinin Suriye istihbaratı ajanı olduğunu aktaran gazete Muhammed Has Cesam isimli kişinin 22 yaşında ve 1.5 yıl önce Türkiye'ye geldiğini belirtti.

İnşaat alanında üstündeki bombaların fünyeyle patlatıldığı belirtilirken olaya İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin el koyduğu ifade ediliyor. Şahsın sorgusunda üzerinden çıkan bombalarla nerenin hedef alındığı anlaşılmaya çalışılacak.

Olayla ilgili görüşlerini belirten uzmanlar yakalanan istihbaratçının sığınmacılarla beraber gelmniş olabileceğini ifade ediyor. Öte yandan bombaların ülkeye nasıl sokulduğu ise araştırılıyor. 

Kaynak: Sözcü

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.