"Hayata dönüş" savcısına suikast idiası

Başbakan Davutoğlu'nun engellendiğini belirttiği suikastın detayları ortaya çıktı.

"Hayata dönüş" savcısına suikast idiası
07 Kasım 2015 Cumartesi 05:54

2000'lerdeki cezaevi operasyonlarının yönetici isimlerinden bir savcıya yönelik suikastin son anda önlendiği iddia ediliyor. AKşam Gazetesi'nin iddiasına göre Başbakan Davutoğlu2nun belirttiği eylem hazırlığındaki teröristlerin yakalanması olayı bir savcı suikastinin de önlenmesini sağladı. 

İddiaya göre İstanbul Adalet Sarayı'nda gerçekleşen Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınma vakasının bir benzeri Ankara'da da planlandı. Gazete haberinde rehin alma yerine doğrudan suikast emri alan DHKP-C üyelerinin adliyeye avukat cübbesi ile girerek burada savcıyı öldüreceklerini belirtti. 

Gazete'nin haberine göre suikast planını yerinden getirmek için İstanbul ve Ankara'da çalışmalarına devam eden örgüt çok sayıda silah, avukat cübbeleri ve çeşitli örgütsel dökümanlarla faaliyetlerine hız kazandırdı. Yapılan çalışmalar neticesinde de polis bu suikast vakasını zamanında önledi.

Kaynak: Akşam


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.