Üniversitelere 3 bin atama yapılacak

YÖK'ten yapılan açıklamada üniversitelerin idari birimlerine 3 bin atama yapılacağı belirtildi.

Üniversitelere 3 bin atama yapılacak
09 Şubat 2016 Salı 13:52

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından atamalarla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığınca 2015 yılı için devlet üniversitelerinin idari kadrolarına 2 bin 500 atama izni verildiği, 2016 için de 2 bin 500 atama izni verilmesinin planlandığı ifade edildi. Hükümetle yapılan görüşmeler sonucunda bu sayının 3 bine çıkarıldığı belirtildi.

Açıklamada, "İlave verilen 500 atama izni üniversitelerin akademik ve idari işlerinin daha iyi yürütülmesinin yanında, bilhassa üniversite hastanelerinin hizmetinin daha ileri noktalara çıkarılmasını sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan sağlık personeli teminine de katkı sağlayacak. Bu kapsamda yapmış olduğumuz artış teklifini kabul eden basta Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Çalısma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya, Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal'a, bütün hükümet erkanına, ayrıca konuya katkılarından dolayı Devlet Personel Baskanlıgına yüksekögretim camiası adına teşekkür ederiz" ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.