Selçuk Üniversitesi'nin yeni rektörü Mustafa Şahin oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 üniversiteye yeni rektör atadı. Selçuk Üniversitesi'nin rektörlüğüne atanan isim Mustafa Şahin oldu.

Selçuk Üniversitesi'nin yeni rektörü Mustafa Şahin oldu!
14 Ocak 2016 Perşembe 01:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından 4 üniversiteye rektör ataması yaptı. Atama yapılan üniversitelerden Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne Mustafa Şahin’i atandı.

Prof. Dr. Mustafa Şahin, 17 Aralık tarihinde yapılan rektör adayı belirleme seçiminde 701 oyla öğretim üyelerinin büyük desteğini almıştı. Şahin'in en yakın rakibi 262 oyla Prof. Dr. Tahir Yüksek olmuştu. Rektör oylamasında üçüncü isim ise 39 oyla da Prof. Dr. Ahmet Alkan olmuştu. YÖK, en çok oy alan ilk 3 ismi Cumhurbaşkanlığı’na sunmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  akşam saatlerinde Prof. Dr. Mustafa Şahin’i Selçuk Üniversitesi Rektörü olarak atadı.

Prof. Dr. Mustafa Şahin Kimdir?


1961 yılında Konya'da doğan Mustafa Şahin, lisans eğitimini,Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Tahsisini Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ABD'de tamamlayan Şahin, 2008 yılından bu zamana kadar Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi'nde, Profesör olarak görev yapıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rektör olarak atadığı Prof. Dr. Mustafa Şahin evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.