Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin yeni rektörü İbrahim Taş oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin yeni rektörü için YÖK tarafından sunulan adaylar arasından İbrahim Taş'ı seçti.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin yeni rektörü İbrahim Taş oldu!
14 Ocak 2016 Perşembe 01:49

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından 4 üniversiteye rektör ataması yaptı. Atama yapılan üniversitelerden Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğüne, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Taş atandı.

58 oy alan Prof. Dr. İbrahim Taş, en yakın rakibi Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kurban'a 26 oy fark atmıştı. Bu yapılan seçimlerde Yüksel Öğrenim Kurumu (YÖK) Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkanı İbrahim Taş (58 oy), Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kurban (32 oy), Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Harun Tunçel (27 oy) isimlerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bildirmişti. Bugün açıklanan rektör ismi ise, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Taş oldu.



Prof. Dr. İbrahim Taş Kimdir?

Prof. Dr. İbrahim Taş 1978 yılında Afyonkarahisar doğumludur. Lisans eğitimini 1998 yılında Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünde tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi'nde yüksek lisans ve Doktora eğitimini tamamlayan İbrahim Taş, 2010 yılında Bilecik Üniversitesi'nde Doçent olarak göreve başlamıştır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.