KHK ile ihraç edilen Arabulucu ve Bilirkişi Olamayacak

22 Haziran 2017 Perşembe günü yayımlanan KHK ile FETÖ'den ihraç edilenlerin yapamayacağı meslekler belli oldu. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapamayacak kişiler, yeni KHK ile arabulucuk ve bilirkişi olamayacak.

KHK ile ihraç edilen Arabulucu ve Bilirkişi Olamayacak
23 Haziran 2017 Cuma 12:10

22 Haziran 2017 tarihinde yayımlanan 691 sayılı KHK'nın detayları merak ediliyor. Yeni KHK ile birlikte, terör örgütü irtibatlı ve FETÖ'den ihraç edilen kişiler Arabulucuk ve Bilirkişi olamayacak. Konu ile ilgili düzenleme, "Arabuluculuk" ve Bilirkişilik mesleğine girişlerdeki kurallara ek yapıldı.

691 sayılı KHK ile biri arabulucuk diğeri bilirkişilik olmak üzere iki kanunda düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemeler ile terör örgütü ile irtibatlı olanların arabulucu veya bilirkişi olamayacağı yönünde düzenleme yapıldı. Bu düzenleme, terör örgütü bağlantıları nedeniyle ihraç edilenlerin bilirkişi ve arabulucu olmasını engelliyor.

691 SAyılı KHK'nın 9 ile 10 uncu maddelerinde yapılan düzenlemeler şu şekilde;

MADDE 9 - 7/6/2012 tarihli ve 6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanununun 20 nci maddesinin ikinci fıkrasına (ç) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiş ve mevcut (d) bendi (e) bendi şeklinde teselsül ettirilmiştir.

"d) Terör örgütleriyle iltisaklı veya irtibatlı olmamak,"

MADDE 10 - 3/11/2016 tarihli ve 6754 sayılı Bilirkişilik Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasına (a) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiş ve diğer bentler buna göre teselsül ettirilmiştir.

"b) Terör örgütleriyle iltisaklı veya irtibatlı olmamak."

Bu düzenleme ile birlikte KHK ile ihraç edilenler arabulucu ve bilirkişi olamayacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.