Kamu avukatları Ombudsman’a başvurdu

Kamu avukatları özlük haklarının iyileştirilmesi adına Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuruda bulundu. Ankara Barosu Kamu Avukatları Kurulu Başkanı Şerife Özkul Elibol kamu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kamu avukatları Ombudsman’a başvurdu
10 Kasım 2015 Salı 14:36

Kamuda çalışan 5 bin avukat ve hukuk müşaviri, yıllardır ötelenen özlük haklarının iyileştirilmesi için hak mücadelesine aralıksız devam ediyor. Ankara Barosu ile birlikte kamuda çalışan bir kısım Kamu Avukatı yıllardır ötelenen özlük hakları için son olarak Kamu Denetçiliği Kurumuna (Ombudsmanlık) başvurdu.

Bilindiği üzere Kamu Denetçiliği Kurumu kamu hizmetlerinin işleyişinde bağımsız ve etkin bir şikâyet mekanizması oluşturmak suretiyle, idarenin her türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını; insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve önerilerde bulunmak üzere kuruldu.

Başvuru hakkında açıklama yapan  Ankara Barosu Kamu Avukatları Kurulu Başkanı Av.Şerife Özkul Elibol: “Ne acıdır ki 550 kişilik Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çoğu avukatlık yapmış hukukçu vardır. Bu kadar hukukçunun bulunduğu Mecliste sorunları en hızlı çözülmesi gereken meslek grubunun kamu avukat ve hukukçuları olması gerekirken, aksine sorunları çözülmeyen neredeyse tek meslek grubu kamu avukatları olmuştur. Kamu avukatları için Meclise sunulan tüm kanun teklifleri sonuçsuz ve sahipsiz kalmıştır. Kamuda çalışan yetişmiş, nitelikli hukukçular ile geleceğini bu meslekte göremeyen avukatlar, hızla meslekten uzaklaşmaya başladılar. Bir süredir yasama ve yürütme mercilerinde üst düzeyde yürütülen görüşmelere rağmen şartlarımızın iyileştirilmesine yönelik maalesef mesafe alınamamış, taleplerimiz sürekli ötelenmiş, belirsiz baharlara bırakılmıştır. Kamuda çalışan avukat ve hukukçular olarak , ‘İmtiyaz’ değil, yaptığımız görev ve temsile uygun şekilde 'KIYMET' ve 'İTİBAR' görmek istiyoruz. Bu sebeplerle hak mücadelemizin tespitiyle,  tavsiye niteliğinde bir karar alabilmek ve TBMM ‘ne bağlı “ombudsman” ın yasama sürecini olumlu etkilemesi anlamında başta Ankara Barosu olmak üzere kamuda çalışan avukat arkadaşlarla bu yola başvurduk. Sayın Başbakanımızın, hükümetimizin ve özellikle hukukçu vekillerimizin bu sesimize kayıtsız kalmayacağına, kamuda çalışan avukat ve hukukçuların yaşamakta oldukları sorunlara çözüm getireceğine inanıyoruz” dedi.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Olcay Çetin - 8 yıl önce
Kamu Avukatlarının ek göstergeleri düzenlensin lütfen artık