Kamu Avukatları: "Hükümetimizden müjde bekliyoruz."

Kamu Avukatları özlük haklarının düzenlenmesi adına hükümete seslerini duyurmaya çalışıyor.

Kamu Avukatları: "Hükümetimizden müjde bekliyoruz."
20 Kasım 2015 Cuma 10:51

Geçtiğimiz 5 Nisan Avukatlar gününde, Kamu Avukat ve Hukukçuları kendi aralarında topladıkları paralar ile Kamu Avukatları Girişim Grubu olarak yıllardır ötelenen sıkıntılarını ulusal bir gazeteye yarım sayfa ilan vererek Hükümet’e ve kamuoyuna duyurmaya çalışmışlardı.

Basında son zamanlarda  çıkan 50 yıllık devlet memurları kanunu ile ilgili yeni düzenlemelerin yapılacağı haberleri üzerine Kamu Avukatları Girişim Grubu adına konuşan Av. Şerife Özkul Elibol,  verdikleri mücadeleyi itibar ve hak arama mücadelesi olarak tanımlayarak, şöyle dedi:
 
“Devletin yargıda  vekilleri olarak sadece “HAKKIMIZI” ARIYORUZ. 



Yargı mercileri önünde kamunun haklarını savunduğumuz ve devleti temsil ettiğimiz halde ‘statü’ ve ‘özlük hakları’ açısından benzer kariyer meslek gruplarına verildiği şekliyle ek gösterge, özel hizmet ve makam tazminatı gibi haklardan yararlandırılmıyoruz. Artık yaptığımız görev ve temsile uygun şekilde ‘kıymet’ ve ‘itibar’ görmek istiyoruz.
 Bugüne kadar görmezden gelinen özlük haklarımızın iyileştirilmesini bekliyoruz. Bizler her yasama döneminde unutuluyoruz.
“ Kamu Avukat ve Hukukçularının "HAKLI" haykırışını duymayan, görmeyen ve susan tüm yetkilere sesleniyoruz, 
“657 DE YAPILACAK DEĞİŞİKLİKTE “KAMU AVUKATLARI “ MUTLAKA İYİ BİR YERDE OLMALIDIR,HÜKÜMETİMİZDEN MÜJDE BEKLİYORUZ. ” 
Yıllardır sorununuzu biliyoruz, iyileştirme yapacağız vaatleriyle Kamu Avukatlarının ve Hukukçularının mağdur edilmesine,
Kamu avukatlarına ve hukukçularına "kaynak yok" diye gerekçe gösterip, başka meslek gruplarına zam yapılmasına,
Emsal teşkil eder diye bizleri avutup, başka meslek gruplarına altın tepsilerde özlük hakkı sunulmasına İtirazımız var !
,
2012 yılında sadece hazine avukatları tarafından takip edilen işler nedeniyle 22 milyon TL avukatlık ücreti tahsil edilmiştir. Tahsil edilen meblağdan 12.5milyon TL Hazineye gelir kaydedilmiş olup, sayısı 5000 olan bizlere yapılacak iyileştirmenin bütçeye yük olacak savı gerçeklerden uzaktır. 
,
İşte bu nedenle, 
                     Yeni Türkiye için 
                     Hak için, Adalet için
                   “İMTİYAZ” DEĞİL HAKKANİYETE UYGUN “İYİLEŞTİRME” İSTİYORUZ. “  dedi .


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.