Kamu Avukatları: "Hükümetimizden imtiyaz değil itibar istiyoruz."

Kamu Avukatları, özlük haklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kamu Avukatları: "Hükümetimizden imtiyaz değil itibar istiyoruz."
15 Aralık 2015 Salı 00:24

Hükümetin eylem planında 1 yıl içerisinde Personel Reformunun yapılacağının açıklanması akabinde  Kamu Avukatları Girişim Grubu adına Av. Şerife Özkul Elibolaçıklamalarda bulundu.

“Kamuda çalışan avukatlar; yargı mercileri nezdinde kamuyu/devleti temsil ederek savunmakta, İdarenin işlemlerinin hukuka uygun şekilde tesis edilmesinde etkin rol oynamakta ve yargı içinde yürütmenin temsilciliğini yapmaktadırlar. Kamuda çalışan avukatların özlük hakları bakımından mağdur durumda oldukları, benzeri kariyer meslek gruplarına verilmiş olan ek gösterge, özel hizmet tazminatı, makam tazminatı v.b. ödemelerin avukat ve hukukçulara verilmediği biline gelen hususlardandır.

Kamu avukatları olarakARTIK  kıymet görmek istiyoruz...

 Kamunun mağdur ama mağrur evlatları kamu avukatlarıdır.

İtibar paradan daha değerlidir, biz bunu istiyoruz..Kamu avukatları adalet içinde  Adaletsizle savaşıyor , Adaletsizlikle mücadele tüm haklarımızı alana kadar devam edecek …Başka mesleklere altın tepsiyle sunulan İNTİBAKLAR kamu avukatlarına nedense yıllardır yapılmıyor, Bunun hukukta tek adı var adaletsizlik …

Ne istiyoruz Adalet, hakça paylaşım , onurlu yaşam..

İMTİYAZ değil yıllarca tırpanlanan HAKLARIMIZI istiyoruz..

Kamu avukatlarının trilyonları bulan vekalet ücreti tahsilatı hazine için büyük kazançtır.

Kamu avukatları  artık” Sözün Bittiği Yerde “, sorunlarının çözümünü bekliyor...

Binlerce dava dosyasını, sınırlı teknik imkan ve personel ile, meslek güvencesi ve mesleki sorumluluk sigortası olmaksızın, yerine getiren Devlet davalarını takip eden Kamu Avukatları 3000-3500 TL arası maaşla çalışmakta ve emekli olduklarında 1400-1600TL ile emekli maaşı almaktadırlar.
 Kamu Avukatları , ortalama takip edilebilecek sayının çok üzerinde, yüzlerce dosya takibi yüklenerek, geçici görevlendirmelerle birden fazla ilçe görevlendirmesi yapılarak, yeterli personel ve teknik destek verilmeyerek çok sayıda dosyanın ağır mali ve hukuki sorumluluğu altında çalışmaktadırlar.

Kamuda çalışan Avukatların mali ve özlük hakları, mesleğin önemi ve saygınlığına yakışır şekilde yeniden düzenlenmelidir. Hükümetimizin ve özellikle Hukukçu Vekillerimizin bu sesimize kayıtsız kalmayacağına, kamuda çalışan avukat ve hukukçuların yaşamakta oldukları sorunlara çözüm getireceğine inanıyoruz” dedi.


Etiketler; #kamu avukatları
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emre öz - 8 yıl önce
Hakim savcı avukat güya eşit sujeler. Savcı da bi nevi kamu avukatı. Kamu avukatları da savcı ile eş haklara sahip olmalı. Savcılar ve kamu avukatları usr kurulu ve hakimler üst kurulu şeklinde ayrilmali HSYK. .
Avatar
Melike kaplan - 8 yıl önce
Avukat hukuk fakültesi bitirir lakin 2 yıllık adalet yüksek okulu müdürden 1000 tl daha az maaş alır. Hakimlerin nerdeyse 1/3ü mühendislerden daha az alıyoruz. Vekalet ücretini de dolduramıyoruz. Kimse sevmez avukatları.
Misafir Avatar
Ali - 8 yıl önce @Melike kaplan
Mühendisin işi ayrıdır, avukatın işi ayrıdır. Türkiye'de mühendis gayette avukattan yüksek maaş alabilir. Avukatta mühendisten yüksek maaş alabilir. Avukat var avukat var, aynı şekilde mühendis var mühendis var. Karşılaştırmak tamamen bilgisizlik.