HSYK Bölge İdare Mahkemeleri Kararnamesiyle 1034 hakim ve savcının yeri değişti

1034 savcı ve hakimin yeri değişti. HSYK (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu) Bölge Adliye Mahkemeleri kararnamesi yayımlandı. Bu kararnameye göre 1034 savcı ve hakimin görev yeri değişti. 2016 Mart ayında yayımlanması beklenen HSYK kararnamesi çıktı. HSYK kararnamesiyle ilgili detaylar haberimizde...

HSYK Bölge İdare Mahkemeleri Kararnamesiyle 1034 hakim ve savcının yeri değişti
25 Mart 2016 Cuma 22:04

 HSYK'nın (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu) Birinci Dairesi tarafından hazırlanan ve bugün yayımlananı bölge adliye mahkemeleri kararnamesi sonucu 1034 hakim ve savcının yeri değişti. 

Daha evvel Haber Türk'ten aktardığımız  şu haberimizde değindiğimiz gibi 20 Temmuz tarihinde Türk yargısında yerini alacak istinaf mahkemeleriyle ilgili hazırlıklarda sona gelindi. Bu hazırlıklar sonucu Bölge İdare Mahkemelerine ve Bölge adliye mahkemelerine ilişkin bir kararname hazırlandı. Bu kararname neticesinde istinaf mahkemelerinde görev yapacak hakimlerin yerleri belirlendi.


Bölge İdare Mahkemeleri (BİM) ile ilgili bir süredir devam eden çalışmalar bugün sonuçlandırıldı. Bu kararnameye göre   Ankara, Antalya, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Samsun illerinde Bölge Adliye Mahkemesi başkanları ile daire başkanları ve mahkemelerde görev yapacak savcılar ile üyelerin isimleri belirlendi.
Haberler.com 'un haberine göre Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığına, Ankara Hakimi Ramazan Aksan, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığına, İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hayri Kaynar, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığına, İzmir Hakimi Turhan Eğlenoğlu, getirildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Nevzat Açıkgöz, Antalya, Malatya Hakimi Mustafa Çetin, Erzurum, Gaziantep Ticaret Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, Gaziantep, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı oldu.

Bu arada, HSYK'dan yapılan açıklamada, kararname takvimine uygun olarak, bölge adliye mahkemesi daire başkanlığına ataması yapılanların tebligatlarının 22 Nisan'a, bölge adliye mahkemesi üyeliğine ve Cumhuriyet savcılığına atananların tebligatlarının ise 15 Haziran'a kadar gönderileceği belirtildi.

Bölge adliye mahkemeleri başkanlar kurullarının iş bölümlerini 6 Mayıs'a kadar belirlemeleri gerektiği ifade edilen açıklamada, atananlardan yeniden inceleme talebi olanların, tebligat yapılmasını beklemeksizin dilekçelerini en son 1 Nisan 2016 tarihi mesai bitimine kadar, UYAP personel ekranından yapması gerektiği bildirildi.

Açıklamada, hakim veya Cumhuriyet savcısı olan eşlerden sadece birisinin bulunduğu yerin dışındaki bir bölge adliye mahkemesine atamasının yapılmış olması halinde, diğer eşin atamasının ilk derece mahkemelerine ilişkin kararnamede değerlendirileceği kaydedildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah hayırlı eylesin.