Avukat Seçimi ve Prosedürler

Avukat Seçimi ve Prosedürler
21 Mart 2017 Salı 16:00

Hukuk fakültesinden mezun olan, stajını baroda tamamlayan ve sonrasında profesyonel olarak bu işi gerek bağımsız gerekse bir kurum bünyesinde altında yapabilen herkes avukattır. Avukatlık konusunda çok çeşitli dallar mevcuttur. Hukuk fakültesini bitiren ve stajını yapan avukatların hepsi, bütün dallarda bilgi sahibidir; ancak bu bilgiler genel bilgilerdir. Ne zaman ki bir avukat herhangi bir dalda uzmanlaşır, o zamanda gerçek profesyonel süreç başlar.

Her ülkenin kendi yasaları bulunur. Bu sebeple bu mesleği okuyan kişiler tüm şartları tamamladıktan sonra kendi ülkelerinde avukat sayılır. Yabancı bir ülkede avukatlık yapabilmek için o ülkenin yasalarını bilmek ve buna göre eğitim almak gerekir.

Hukukun Dalları

Avukata soru sormak istiyorum düşüncesindeyseniz, doğru avukata doğru konuyla alakalı gitmeniz gerekir. Hukukun belli dalları vardır. Buna uygun olarak bir avukat seçmelisiniz. Sizin bir boşanma davanız varsa, bu konuda uzmanlaşmış bir avukat bulmanız gerekir. Ağır ceza avukatı ya da diğer dallarda uzmanlığı bulunan bir avukat sizin için doğru seçim olmayacaktır.

Hukukun dalları genel olarak üçe ayrılır:

  • Özel hukuk
  • Karma hukuk
  • Kamu hukuku

Mesela bir boşanma davası, Ali ile Ayşe arasındadır. Bu, özel hukuka girer. Bu konuda kamuyu ya da diğer tarafları bağlayan bir durum söz konusu değildir.

Avukat Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Avukata soru sorduktan hemen sonra, ilgili konularda kararınızı alabilirsiniz. genelde bir danışmam süreci olur ve daha sonra avukat seçilir. Siz de doğru avukat seçmelisiniz ki davanız daha hızlı şekilde ilerlesin.

Avukata sorduklarınız karşısında sizi tatmin eden yanıtlar almanız gerekir. Bu konuda davanızla alakalı seçim yaparken bazı dikkat edilmesi gereken ayrıntılar bulunur. davanıza uygun avukatı seçerken, avukatın size olan yaklaşımı ve konu hakimiyetine bakmanız gerekir. bazı avukatların her davaya bakıyor olmaları mantıklı olmayacağı için bu tür kişilerden uzak durmalısınız. Bunun dışında, size süreç hakkında profesyonel destek sağlayacak, konusunda uzmanlaşmış kişileri seçmelisiniz. Özellikle web sitesinde yer alan bazı açıklamaları dahi takip etmeniz sizin aklınızda olan birçok soru işaretini ortadan kaldıracaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.