Adalet Bakanlığı 3751 personel alıyor - Başvuru şartları neler?

Adalet Bakanlığı'na Bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatına Toplam 3721 sözleşmeli personel alınacak. Başvuruda bulunabilmek için KPSS'den en 70 puan almış olmak gerekiyor. 19 Eylül 2016 da başvurular başlıyor.Başvuruyla ilgili tüm detaylar haberimizde;

Adalet Bakanlığı 3751 personel alıyor - Başvuru şartları neler?
17 Eylül 2016 Cumartesi 23:45

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz ay içerisinde paylaşılan personel alım ilanına göre CTE'ye sözleşmeli 3.258 infaz ve koruma memuru, 201 büro personeli (ceza infaz kurumu katibi), 63 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 49 teknisyen, 121 destek personeli (şoför), 14 destek personeli (aşçı), 15 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere 3.721 sözleşmeli pozisyon için personel alımı yapılıyor.
Başvuruda bulunacak adayların merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almış olması gerekiyor. Bu pozisyonlara yerleşecekler merkezi sınava (lisans mezunları için KPSS 2016, önlisans ve ortaöğretim için KPSS 2014) girerek en az 70 puan alıp başvuranlar arasından en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon sayısının; 

-Sözleşmeli infaz ve koruma memuru adayları için beş katı (beş katı aday bayan ve erkek için 
ayrı ayrı belirlenecektir.), 
-Diğer sağlık personeli (sağlık memuru), destek personeli (aşçı, kaloriferci) ve teknisyen 
adayları için beş katı (teknisyenler için beş katı aday her branş için ayrı ayrı belirlenecektir.), 
-Destek personeli (şoför) adayları için on katı sözlü sınava çağırılacaktır. 
-Sözleşmeli büro personeli (ceza infaz kurumu katibi) adayları için ise yirmi katı uygulamalı 
sınava çağrılacaktır. Uygulamalı sınavda başarılı olanlar arasından doğru kelime sayısı esas alınmak 
kaydıyla en fazla doğru kelime yazan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının üç katı kadar 
aday sözlü sınava çağırılacaktır.

Başvurularda, lisans mezunları için 2016 KPSSP3, önlisans mezunları için 2014 KPSSP93, 
ortaöğretim mezunları için 2014 KPSSP94 puanı esas alınmak kaydıyla Kamu Personeli Seçme 
Sınavından 70 ve daha yukarı puan almış olma şartı aranacaktır.

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Sözleşmeli pozisyonlara yerleşmek isteyen adayların ; 
*Türk vatandaşı olması, 
*Kamu haklarından mahrum olmaması, 
*Askerlikle ilgili belirtilen şartları taşıması, 
*Güvenlik soruşturmasından olumlu yanıt alması, 
*Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde belirtilen şartları taşıması ve bu şartları belgemeleri, 
*18 yaşını doldurmuş olması gibi şartlara sahip olmaları gerekiyor.

ÖZEL ŞARTLAR NELERDİR?

Lise Mezunu Sözleşmeli Şoför Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların ayrıca belirtilen özel şartları da yerine getirmeleri gerekiyor. İlanda başvuru özel şartları en az lise ve dengi okullardan mezuniyet ve E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.


BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

"Adaylar, yapılacak olan sözlü sınav ve uygulamalı sınava, adalet komisyonu başkanlıklarından veya Bakanlık internet sitesinden temin edecekleri EK-1 başvuru formunu doldurup, öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı yada komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar ilgili adalet komisyonu başkanlığına veya mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına başvuracaklardır.
Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı ya da mahalli Cumhuriyet Başsavcılığı aracı kılınmaksızın doğrudan posta veya kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvurulara ilişkin evrak; masrafı ilgilisinden alınmak suretiyle aynı gün acele posta servisi (APS) ile ilgili adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına ivedi gönderilecektir. Usulüne uygun olarak başvuru süresi içinde mahallî Cumhuriyet başsavcılıklarına başvuran ve APS masrafını da ödemek suretiyle evrakını teslim eden adayların başvuruları kabul edilecektir.

Adaylar bir unvan için sadece bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığının yapacağı sınava başvurabileceklerdir. Aynı ünvan için birden fazla komisyona başvurulması durumunda başvurular geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi yerleştirme işlemleri yapılmayacaktır. Adaylar farklı unvanlara ilişkin personel istihdamına yönelik diğer ilanda aranan şartları taşımaları halinde; ayrı ayrı bu unvanlar için de aynı veya farklı adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuru yapabileceklerdir."


Başvurular 19 Eylül 2016 tarihinde başlayacak ve 27 Eylül 2016 mesai bitimine kadar sürecek.


İlanla ilgili detaylar için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah - 8 yıl önce
Ortaöğretim mezunlarıda yararlanabilecekmi acaba