1400 hakim ve savcı atanacak

HSYK'nın, istinaf mahkemeleri için 1400 kişinin atanmasına yönelik hakim savcı kararnamesini 18 Mart'ta yayınlaması bekleniyor.

1400 hakim ve savcı atanacak
11 Mart 2016 Cuma 11:15

İstinaf mahkemeleri için 1400 hakim ve savcı ataması yapılacak.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 20 Temmuz tarihinde Türk yargısında yerini alacak, istinaf mahkemeleri olarak adlandırılan bölge adliye mahkemeleri (BAM) ve bölge idare mahkemelerine (BİM) ilişkin kararname hazırlıklarında sona geldi.

HSYK 1. Dairesi'nin, ilk derece mahkemeleri (adliye mahkemeleri) tarafından verilen kararlara karşı yapılacak başvuruları inceleyecek olan istinaf mahkemelerinde görev yapacak hakim ve savcılara ilişkin kararnameyi 18 Mart'ta yayımlanması bekleniyor.

BAM'larda bin 45, BİM'lerde ise 300 civarında yargı mensubunun görev yapması planlanıyor.

Bu durumda HSYK'nın çıkaracağı kararnamenin bin 400 civarında hakim ve savcıyı kapsayacağı belirtiliyor. HSYK'nın isimlerin belirlenmesinde, Yargıtay ve Danıştay tecrübesi olanlara öncelik vereceği ifade edildi. Bu sayede Yargıtay ve Danıştay tecrübe ve birikiminin istinaflara aktarılması amaçlanıyor.

Kaynak: HaberTürk

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.