YÖK Başkanı Saraç YÖKDİL anket sonuçlarını açıkladı

YÖK Başkanı Saraç, YÖKDİL Sınavı'na ilişkin Twitter'daki hesabından düzenlediği anketlerin sonuçlarını açıkladı.

YÖK Başkanı Saraç YÖKDİL anket sonuçlarını açıkladı
06 Nisan 2017 Perşembe 16:59

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı'na ilişkin Twitter'daki hesabından düzenlediği anketlerin sonuçlarını açıkladı.

Saraç, ilk kez bu yıl mart ayı içerisinde düzenlenen YÖKDİL Sınavı'na ilişkin yeni kararlar almadan önce takipçilerinin görüşüne başvurmak amacıyla Twitter hesabı üzerinden düzenlediği 2 anketin sonuçlarını paylaştı.

Yekta Saraç, adaylara, YÖKDİL Sınavı'na çeşitli nedenlerle giremeyenlere (özellikle doktora yapmak isteyen öğrencilere) yönelik "2017 yılı sonuna doğru yapmayı planladığımız 2'nci YÖKDİL Sınavı'nın daha erken tarihlere çekilmesini ister misiniz?" sorusunu yöneltti.

İlki sadece İngilizce alanında düzenlenen sınavın 2'ncisinde buna ek olarak 2'nci bir dilden sınav yapılması halinde istedikleri dilin hangisi olduğunu da 2'nci ankette soran Saraç, Almanca, Arapça, Farsça ve Fransızcayı da seçenek olarak sundu.

Anket'in sonuçlandığını ve yoğun ilgi gördüğünü belirten saraç anketle ilgili su bilgileri paylaştı;

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.