Üniversite adaylarının rehberi YÖK Atlas

YÖK tarafından sunulan YÖK Atlas Sistemi, tercih döneminde yoğun bir şekilde kullanıldı. Üniversite adayları, sistem sayesinde daha da bilinçlendi.

Üniversite adaylarının rehberi YÖK Atlas
23 Temmuz 2017 Pazar 17:22

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) hizmete sunulan YÖK Atlas Sistemi ile ilgili YÖK yetkililerinden bilgi alındı. Bu bilgilere göre, YGS ve LYS'ye hazırlık aşamasından başlayarak, adayların üniversite ve meslek tercihlerini yaparken daha bilinçli karar verebilmesini desteklemek amacıyla geliştirilen ve adaylara adeta rehber öğretmenlik yapan sistemde, yurt içi ve dışındaki 2 bin 561 fakülte ve yüksekokul, 11 bin 484 lisans, 11 bin 761 ön lisans programı incelenebiliyor.

YGS sınavından bu yana 2 milyon 731 bin kullanıcının ziyaret ettiği sistemin, ek yerleştirmelerin tamamlanacağı ağustos ayı sonuna kadar 3,5 milyon kişi tarafından, LYS sonuçlarının açıklandığı 11 Temmuz gününden bu yana ise 1 milyon 105 bin 706 kişi tarafından kullanılan sistemden, tercihlerin sona ereceği 26 Temmuz'a kadar 1,5 milyon adayın faydalanması bekleniyor.

Adayların sistemde kalma ve arama izlerinden derlenen istatistiklere göre, ziyaretçiler sitede ortalama 9 dakika 13 saniye zaman geçirdi ve 8 farklı bölümü inceledi. Sistemi kullanan her 3 adaydan 2'si mutlaka en az bir kez daha sistemi kullanmak için geri döndü.

Verilere göre, bu yıl lisans düzeyinde üniversite tercihi yapacaklar, binlerce üniversite programı arasında sırasıyla en çok "hukuk", "tıp" ve "okul öncesi öğretmenliği" alanlarını inceledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.