TÜBİTAK-Fransa ANR Ortak Proje Öneri Çağrısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) resmi internet adreslerinden bir duyuru yayımladı. Duyurunun detayları haberimizde;

TÜBİTAK-Fransa ANR Ortak Proje Öneri Çağrısı
26 Ekim 2016 Çarşamba 17:08

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) resmi internet adreslerinden bir duyuru yayımladı. Söz konusu duyuru şu şekilde;

''Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Fransa Ulusal Araştırma Ajansı (Agence Nationale de la Recherche – ANR) arasındaki İşbirliği Protokolü çerçevesinde 2017-2020 yıllarında ortak araştırma projeleri desteklenecektir.
 
Ortak proje önermek isteyen Türk bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Fransız araştırmacılar ile "proje ortağı" olarak anlaşmaları gerekmektedir.
 
Sunulacak ortak projelerin mutlaka aşağıdaki tematik alanlar çerçevesinde önerilmesi gerekmekte olup, farklı alanlardan gelen projeler değerlendirmeye alınmayacaktır:
 
-Deniz Jeobilimleri
-Depremsel Riskler
-Deniz Ekosisteminin Sürdürülebilir Gelişimi
-Beşeri Bilimler
-Enerji
-Bilgi ve İletişim Teknolojileri
 
Söz konusu çağrıya ilişkin duyuruya ve proje öneri sürecine aşağıda belirtilen internet adreslerinden ulaşılabilmektedir:

 
Ortak proje başvurularının, 2545 kodlu "Fransa Ulusal Araştırma Ajansı (ANR) ile İkili İşbirliği Programı"na yukarıda belirtilen adresten elektronik olarak en ge. 8 Nisan 2017 tarihine kadar yapılması ve ıslak imzalı, basılı olarak gönderilmesi gereken evrakların ise en geç 15 Nisan 2017 tarihine kadar TÜBİTAK'ta olacak şekilde posta ile iletilmesi gerekmektedir.
 
İlgilenenlere duyurulur.''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.