ÖSYM'ten Hazırlık sınıflarında başarısız olanlara ilişkin açıklama

ÖSYM, "Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilmeleri İşlemleri"ne ilişkin açıklama yaptı.

ÖSYM'ten Hazırlık sınıflarında başarısız olanlara ilişkin açıklama
17 Kasım 2017 Cuma 21:00

ÖSYM, Hazırlık Sınıflarına ilişkin açıklama yaptı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, 2017 Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirme Sonuçlarının Açıklandığı kaydedildi.

2017 Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

"Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS), Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ya da Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS) sonuçlarına göre  yerleştirildikleri yükseköğretim programının  zorunlu hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen, iki yıl sonunda  başarısızlık sebebiyle ilişiği kesilen öğrencilerin,  Türkçe öğretim yapılan programlara  yerleştirilme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçlarına, 16 Kasım 2017 günü saat 10:20’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden erişilebilecek olup  adaylar, yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, 17-23 Kasım 2017 tarihleri arasında (5 iş günü içerisinde)  ilgili üniversite tarafından yapılacaktır. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te adayların bilgisine sunulmuştur.

Adaylara saygıyla duyurulur."

Yerleştirme Sonuçları

Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.