YÖKSİS ve E-Devlette Mezun Gözükmeyenler ne yapmalı? KBS'den açıklama

YÖKSİS Veri Tabanında Mezuniyet durumları gözükmeyen personel ne yapmalı? Üniversiteden mezun olduğu halde YÖKSİS'de mezuniyet bilgileri gözükmeyen personel ve kişiler nereye başvuru yapması gerekiyor? E-Devlet mezun belgesi sorgulama ve merak edilenler haberimizde.

YÖKSİS ve E-Devlette Mezun Gözükmeyenler ne yapmalı? KBS'den açıklama
27 Mayıs 2017 Cumartesi 12:30

Ülke genelinde yürütülen YÖKSİS veri tabanı çalışmaları kapsamında bütün kamu kurumları YÖKSİS veri tabanına entegre oldu. Bu sebeple bazı üniversitelerde geçmiş yıllarda mezun olan öğrencilerin mezuniyetleri E-devlet, ÖSYM, YÖK, Milli Eğitim vb. kurumlarda görünmemektedir. Konu ile ilgili Hacettepe Üniversitesi Öğrenci İşleri ve KBS önemli bir duyuru yayımladı. 

Hacettepe Üniversitesi Öğrenci İşleri konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı. 

Değerli Mezunlarımız,

Mezuniyet bilgilerinin geçmişe yönelik taramaları devam etmektedir. E-Devlet kapısından başvuru yapan mezunlarımızın dosya taramalarına öncelik verilmektedir.

E-Devlet üzerinden mezuniyet bilgilerinizi sorgulamak ve hata/eksiklik bildiriminde bulunmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Önemli Notlar

  1. Dikey Geçiş başvurusu yapacak olan, Kaman Meslek Yüksekokulu, Zonguldak Mühendislik Fakültesi altında yer alan Meslek Yüksekokulları'ndan veya 1985 ve öncesinde Ankara Meslek Yüksekokul'ndan mezun olup diplomasını Hacettepe Üniversitesi'nden alan mezunların aşağıdaki belgelerin asıllarını "Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı Ankara" adresine ulaştırmaları gerekmektedir.
    • Kimlik Belgesi
    • Çıkış Belgesi
    • Transkript
  2. Mezun oldukdan sonra Soyadı değişen mezunların "Kişisel Bilgiler Hakkında" bölümünden "Adı Soyadı Bilgisi" alanında "YANLIŞ" seçeneğini işaretleyerek diploma üzerinde bulunan soyadını eklemeleri gerekmektedir.

E-Devlet Mezun Belgesi Sorgulamak için TIKLAYINIZ

YÖKSİS'ten Mezuniyet Bilgisi Gelmeyen Personel Ne Yapmalı?

KBS, Personelin Öğrenim Durumu Bilgisinin YÖKSİS'te güncellenmesi ile ilgili bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruda, sistem üzerinde "YÖKSİS'ten Getir" butonuna tıklandığında mezuniyet ile ilgili herhangi bir bilgi gelmiyorsa, personelin mezun olduğu okula dilekçe ile başvurması gerektiği aktarıldı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yusufcan Köksal - 5 yıl önce
Yurt dışında bir üniversiteden mezun olanların ne yapması gerekiyor acaba?
Misafir Avatar
Cenk - 4 yıl önce @Yusufcan Köksal
Sorunuza geri dönüş olmamış aynı cevabı bende merak ediyorum. Bu konuda bilgi edinebildiniz mi?
Avatar
semanur - 5 yıl önce
E devlette yök kaydım bulunuyor ama aöf de kaydım çıkmadı. Ne yapabilirim ?görevlilere yök kaydımı gösterdim.Güncelleme sorunu mu oldu sizce 2 yıl geçti üstünden
Avatar
Kenan Bektaş - 5 yıl önce
Ben lisans mezunu olmama rağmen önlisans mezunu görünmekteyim
Avatar
Sema hacıbebekoğlu - 4 yıl önce
Lisans mezunuyum ama önlisans mezunu görünüyor edevlette
Avatar
NİLGÜN Kanbağli - 4 yıl önce
Önlisans mezunu olduğum halde sistemde lise mezunu olarak görünüyorum,ÖSS sınavı için başvuru da bi sıkıntı çıkar mi?
Avatar
Havva - 5 yıl önce
E_devlet ve aöf de mezun olduğuma ait kayıt çıkmıyor. Elimde diplomamı olduğu halde
Avatar
Dilan Bal - 4 yıl önce
Ben mezun olduğum halde ücretli öğretmen lik başvurusunu yapamıyorum napmaliyim yök de mezun olduğum görünmüyor
Avatar
Diploma - 4 yıl önce
Mezun olduğum halde diplomam sistemde gözüküyor sonra denklik diye değişiyor denklik olmaması lazm okul içinde yatay geçiş yaptım taban puanım yetiyordu.okulda böyle söyledi.Ne yapmalıyım sistemin düzelmesi için.